26 Ekim 2015 Pazartesi

SİĞİL TEDAVİSİ





SİĞİL TEDAVİSİ
Siğil tedavisi değişik yollarla yapılmaktadır. Öncelikle siğili tanımamız gerekir.
Siğil, tıp dilinde Human Papilloma virüs (HPV) olarak bilinen bir virüse ait enfeksiyondur.
El, Yüz, Kol ve Bacaklarda ,Ayak ve Genital bölgelerde çıkan siğiller farklılıklar gösterebilmektedir.Fakat kökeni aynı virüs (hpv) tür .
Siğiller vücudumuzun her yerinde görülebilen hoş durmayan ve bölgesel olarak çirkin bir görüntüye sebebiyet veren  oluşumlardır.
Bulundukları bölgeye, siğillerin çeşitlerine, çokluğuna ve tiplerine göre siğil tedavi yöntemleri  değişebilmektedir.
DOĞAL YÖNTEMLE 5 GÜNDE SİĞİLLERİMDEN NASIL KURTULDUĞUMU ÖĞRENMEK İÇİN <<< TIKLAYIN>>>
Fakat bu tedavi yöntemleri doğrudan hpv virüsüne yönelik değil siğillerin yok edilmesine yönelik uygulanan yöntemlerdir.
Genelde çocuklarda ve gençlerde görülme oranı yüksektir. El, yüz ve ayak bölgeleri daha çok travmaya yatkın olduğundan 1343377687skin tagsyaralanma ve sürtünmeden kaynaklı deri bariyerinin aşınmasıyla virüslerin o bölgelerden vücudumuza girerek kendi DNA larını çoğaltmaları sonucu siğil oluşumunu gerçekleştirirler. Siğillerin oluşumu haftalar yada aylar sürebilir.
Lokal olarak yapılan siğil tedavi yöntemleri.herpes-simples
• Salisilik asit içeren siğil ilaçları, Asitli ilaçlar
• Elektrokoter uygulaması (yakma yöntemi)
• Kriyoterapi yöntemi (dondurma)
• Deri bağışıklığını arttıran ve virüsü yok eden ilaçlar
• Lazer uygulaması
• Cerrahi uygulama ( Ameliyat )
• Doğal çözüm yöntemi
                    Siğili tedavi etmek için başlıca” lokal uygulamalar” dediğimiz, dokuyu yok eden tedavi seçeneklerinden biri sayılan asitli ilaçlar, laktik asit, kombine edilmiş ya da tek olarak kullanılabilen ilaçlar.
Bu ilaçlar lokal olarak kullanılarak siğil bölgesindeki bağışıklık sistemini güçlendirerek siğili geçirmeye çalıştırmaktadır. Yaklaşık 3 yada 4 ay kadar uygulanabilir. Bu uygulama ile %30-%40 başarı elde edilebilmektedir.
El yüz ve ayak bölgesinde oluşan siğillerin siğil  tedavisinde genellikle hastanın durumuna isteğine göre asitli ilaç tedavisi, lazer tedavisi ve bitkisel ve doğal tedavi metotları uygulanabilmektedir.
Genital siğillerin siğil tedavisi son derece önemlidir. Genital bölgedeki siğiller tedavi edilmediği takdirde kişilerde ciddi psikolojik sorunlara ve dahada önemlisi ihmal edilirse rahim ağzı kanseri ve kanser türlerine neden olabilir.siğil el
Genital bölgede oluşan siğiller ise daha çok elektrokoter yada kriyoterapi metotlarıyla tedavi edilebilmektedir. Siğil tedavi yöntemlerinden biri olan elektrokoter uygulaması lokal anestezi ile yapılacağından yakıldığı için iz bırakabilir.
Bu yöntem fazla tercih edilmemektedir. Daha çok kriyoterapi siğil tedavi yöntemi tercih edilmektedir. Bu yöntemde ise siğil bölgesi -196 derecede dondurularak hücrenin parçalanmasıyla yok olması sağlanan bir yöntemdir. İlk seansta geçmeyebilir. Birkaç seans uygulanabilir.
Siğil Türleri
Yaygın Siğiller : Genital bölgede, ellerde ve avuç içinde, parmaklarda, parmak aralarında tırnak çevresinde görülen bu tip siğiller çok yaygındır. Bulaşıcı ve ağrılıdır.
Ayak Tabanı Siğilleri : Diğer siğillerden farklı olarak deri içine gömülü görünümdedirler ve ayak mantarı yada nasır ile karıştırılmamalıdır.
Düz Siğiller :Genellikle yüz bölgesi ve boyun kısımlarında bulunur. Küçük, yumuşak ve yüzeyleri düz siğillerdir.
İpliksi Siğil : Göz kapaklar, göz ve dudaklara yakın bölgelerde bulunabilmektedir.
Siğillerin büyüklüğü bölgesi ve çokluğuna göre daha ileri bir siğil tedavi yöntemi olan cerrahi yöntem seçilebilir. Lokal olarak bölge uyuşturularak siğil yada siğiller bu yöntemle temizlenir.
Siğilin oluş biçimi, yeri, bölgesi,  büyüklüğü, çokluğu vb gibi nedenleri değerlendirmek ve hangi siğil tedavi yönteminin seçileceğine, uygulanacağına konunun uzmanı olan Deri ve Zührevi hastalıkları ile Kadın doğum uzmanları ve Cildiyeciler karar verebilmektedirler.
GEÇMİŞ OLSUN...
^^MUCİZE^^  ÜRÜN İLE SİĞİLLERİMDEN ACISIZ AĞRISIZ NASIL KURTULDUM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder