28 Ekim 2015 Çarşamba

SİĞİL DONDURMA (KRİYOTERAPİ)

SİĞİL DONDURMA ( KRİYOTERAPİ )

Siğil dondurma (Kriyoterapi) nedir? diye araştırma yapmaya başladıysanız eğer sizin yada yakınlarınızdan birinin siğillerle ilgili bir problemi olduğu anlaşılıyor demektir.




Şunu bilmenizi  isterim ki siğil yada siğilleri ciddiye aldığınız sürece korkulacak, endişeye kapılacak bir durum  yok demektir. (Kriyoterapi) Siğil dondurma siğil tedavi yöntemlerinden sadece biridir.
Siğil bilindiği üzere çok yaygın ve bulaşıcı bir özelliğe sahip hpv virüsüdür. Vucudumuzun değişik bölgelerinde karşımıza çıkabilen bu siğillerin tedavi yöntemlerinden birinin uygulanabilmesi için siğilin özelliklerinin bilinmesi gerekmektedir.Siğil tedavisi siğilin cinsine, büyüklüğüne, çokluğuna, bulunduğu bölgeye ve kişinin seçeceği tedavi yöntemine bağlıdır, bu yöntemler hakkında kısaca bilgilenmekte fayda vardır.
Siğil tedavisinde kullanılan yöntemler
Cerrahi yöntem;  Ameliyatla alınan siğillerde iz kalabilir ve çirkin bir görünüm oluşabilir.
Koterizasyon yöntemi; Siğil’ in bulunduğu bölge yakılarak yapılan işlemdir. Ameliyattakine oranla daha az iz kalabilmektedir.
Siğil dondurma (Krioterapi) yöntemi; Bu yöntemde dondurma yöntemidir. -190 dereceye kadar soğutulan siğil bölgesindeki amaç dokuları öldürmektir. Ancak  sağlam dokulara da zarar verebileceğinden çukurluk ve iz  oluşabilir.
Lazer yöntemi; Bu yöntem genelde küçük ve az sayıda ki siğillerde uygulanmamaktadır.
Radyo frekans yöntemi; Radyo frekans dalgalarının ısıya dönüşmesi şeklinde bir enerji yöntemidir. Bir nevi buharlaşma metotu dur. Pek kullanılmaz.
Doğal çözüm yöntemleri; Çeşitli doğal tedavi yöntemlerİ uygulanmaktadır.
DOĞAL YÖNTEMLE SİĞİL PROBLEMLERİMDEN 5 GÜN İÇİNDE NASIL KURTULDUM .BU MUHTEŞEM ÜRÜN İÇİN HİKAYEMİ OKUMAK İSTERSENİZ

Kriyoterapi tedavi şekli ile ilgili şunları söyleyebiliriz.

kriyoterapi_dondurma_siil (2)Siğil dondurma  işleminde kullanılacak gaz prop içinden geçirilir ve ucunun çok fazla derecede soğumasına sebep olur.Soğutmada kullanılan gaz basınç ile probun içine itildiğinde gaz hızlı bir şekilde genişler ve etraftan sıcaklığı çekerken probun ucu soğur. Soğumanın etkisiyle hücre içindeki ve dışındaki saf su, buz kristalleri haline dönüştürülerek hücrenin ölümü meydana gelir.
cryotherapy CİHAZIAmaç sıvı nitrojen gazı yada karbondioksid’i siğil bölgesine uyguluyarak oradaki doku, hücre ve lezyonları yok etmektir. Yalnız bu işlem yapılırken sıvı nitrojen gazının -190 derecede uygulandığını ve bölgesel olarak sağlıklı dokularında öldüğü unutulmamalıdır.
Ayrıca işlem sırasında ve sonrasında günlerce süren ağrı ve acı verdiği, şişlik ve su topladığı, tek seansta %70-%85 arasında başarılı olduğu bilinmektedir.
NE KADAR SÜREDE TEDAVİ SONUÇLANIR.
Ayak bölgesindeki siğiller için  siğil dondurma uygulaması  siğilin büyüklüğüne bağlı olarak 5 yada 6 seans uygulanabilmekte iken el bölgesinde 2. Hatta 3. Seanslarada  ihtiyaç duyuabilmektedir. Siğiller belli bir dönem sonunda  %30 un üzerinde tekrar nüksedebileceğinden dolayı siğil dondurma  yöntemi genellikle tercih edilmemektedir.
Kişi tercihine göre  istense de 4 yaş altı çocuklara ve genital bölgede bulunan siğiller için uzman doktorlar siğil dondurma tedavi yöntemini ağrılı ve sancılı hatta şişlikte görülebildiği için önermemektedir.
Siğil genital bölgede bulunuyorsa ilk tercih edilmesi gereken yol uzmanlarımıza göre siğil dondurma yöntemi değil koterizasyon yöntemi tedavisidir.
Bu yöntemin diğer bir bilinen adıda yakma yöntemidir. Siğil dondurma tedavi yöntemine nazaran uygulaması uzman bir doktor tarafından yapıldığı sürece koterizasyon yöntemi daha çok tercih edilmektedir.
Sonuç olarak yukarda bahsetmiş olduğumuz tedavi seçeneklerinden birisi tercih edilerek siğil ya da siğillerimizden bir şekilde kurtuluyoruz. Önemli olan bu virüsten kurtulurken en az şekilde acı ve ızdırap veren tedavi yöntemi ile bu süreci atlatabilmektir. 
SORUNLU SİĞİLLERİMDEN ÇOK KISA BİR SÜREDE DOĞAL YÖNTEMLE KURTULMUŞTUM. NASIL MI?    <<< TIKLAYIN >>>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder