26 Ekim 2015 Pazartesi

SİĞİL NEDEN ÇIKAR



SİĞİL NEDEN ÇIKAR? DİYE MERAK MI EDİYORSUNUZ? O HALDE YAZIMIZ SİZİ AYDINLATABİLİR.
Siğil neden çıkar? Bu soruyu aslında herkes merak eder. Nedenlerinin en başında vucudumuzun belli zamanlarda  travmaya maruz kalmasıdır. Bunun neticesinde travmaya maruz kalan bölgelerde deri sürtünmesinin sonucu olarak deri bariyerinin yırtılması sebebiyle virüsün girebileceği bir oluşum baş göstermektedir. Bu virüs deri içerisinde çoğalarak belirli büyüklüklerde siğil yada siğillerin oluşmasına sebep olur.
Siğil, tıp dilinde Human Papilloma virüs (HPV) olarak bilinen bir virüse ait infeksiyondur.
Vucudumuzun bağışıklık sistem yeterince güçlü ise bu virüsü yeneceğinden siğil oluşumu gözlenmeyebilir .Ancak bağışıklık sistemimiz zayıf ise virüs mukazada deri altında kendi DNA sını çoğaltarak siğili yada siğilleri oluşturabilir.
BENİ RAHATSIZ EDEN SİĞİLLERDEN 5 GÜN İÇİNDE NASIL KURTULDUM ÖĞRENMEK İÇİN  <<<  TIKLAYIN >>>
verruga-1ploskie-borodavki-na-lice-lechenie
İnsan popilloma virüsü (hpv) derimizin travma sonucu aşınmasından sürtünmesinden kaynaklı yada kesi sebebiyle cilt bütünlüğünün bozulması   (açık yara) sonucu mukozaya yerleşen bu virüs çeşididir. farklı şekillerde ortaya çıkabilmektedir.elde ayakta yüzde çıkan virüsler ile genital bölgede çıkan virüsler farklılık gösterebilir.fakat aynı kökenden oluşmaktadırlar.
Sanırm siğil neden çıkar? sorusuna biraz cevap bulabilmiş sinizdir.
Yüzdeki siğillerin ya da ellerdeki siğil kümelerinin görünümü çirkindir. Siğil virüsü (hpv) bulaşıcıdır; bir kişiden ötekine ya da bedenin bir bölümünden farklı bir bölümüne geçebilir. Ya doğrudan doğruya deri temasıyla ya da dolaylı yoldan, ortak kullanılan bir eşya, mesela havludan,terlikten,havuzdan, el ele tutuşmaktan bulaşabilir.
Çocuklarda siğillerin görülme oranı oldukça yüksektir.Oyun esnasında daha çok yaralanmaya maruz kaldıkları ve bu yaralar yeterince önemsenmediğinden aylar sonra kapmış oldukları bu virüslerin sonucu olarak siğillerin çıkması muhtemeldir.Ancak çocuktaki siğil giderek çoğalan, acı veren veya Flat-warts-4çocuğu rahat sız eden bir siğilse, mutlaka bir cilt uzmanı tarafından tedavi edilmelidir.Gençlerde ise genital bölgelerde siğil daha çok görülmektedir.Bunun nedeni ergenlik çağındaki gençlerin yada yeni evlilerin cinsel temas nedeniyle veya derilerinde sürtünmeye bağlı olarak tahriş nedeniyle oluşmuş siğil, temas sonucunda partnerine veya eşine bu bulaşıcı siğili geçirebilmektedir.
Siğil neden çıkar? sorusuna birde bu açıdan bakalım,
İnsanlarımızın bağışıklık sistemleri bazı durumlarda bozulabilmektedir.insanlar geçirmiş olduğu yada devam eden rahatsızlıkları sebebiyle bitkin düşebilirler.Aids, kanser gibi hastalıklarında kullanmış oldukları kortizon ilaçları, kanser ilaçları yada almış oldukları kemoterapi,radyoterapi gibi uygulamalar veya organ nakline bağlı olarak vucut direncinin düşmesi neticesinde vucutlarında oluşabilecek travmalardan bu virüsü kolayca kapabilmektedirler.Siğil neden çıkar?sorunuza yukarıdaki açıklamalarımız sanırım biraz yanıt olabilmiştir.
Bulundukları bölgeye, siğillerin çeşitlerine ,çokluğuna ve tiplerine göre siğillerin tedavi şekilleri değişebilmektedir.
Fakat bu tedavi yöntemleri doğrudan hpv virüsüne yönelik değil siğillerin yok edilmesine yönelik uygulanan yöntemlerdir.

Lokal olarak yapılan tedavi yöntemleri.

• Salisilik asit içeren siğil ilaçları ,Asitli ilaçlar
• Elektrokoter uygulaması (yakma yöntemi)
• Kriyoterapi yöntemi (dondurma)
• Deri bağışıklığını arttıran ve virüsü yok eden ilaçlar
• Lazer uygulaması
• Cerrahi uygulama ( Ameliyat)
• Doğal çözüm yöntemi

Siğilin oluş biçimi,yeri bölgesi büyüklüğü çokluğu vb gibi nedenleri değerlendirmek ve hangi tedavi seçeneğinin uygulanacağına konunun uzmanı olan Deri ve Zührevi hastalıkları ile kadın doğum uzmanları, cildiye uzmanları karar verebilmektedirler.
DOĞAL YÖNTEMLE SİĞİLLERİMDEN ÇOK KISA BİR SÜREDE ACISIZ AĞRISIZ NASIL KURTULDUM.   <<< TIKLAYIN >>>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder