27 Ekim 2015 Salı

SİĞİL NASIL GEÇER?

Siğil nasıl geçer?

Siğil nasıl geçer ? Dediğimiz zaman güzel Türkçemizde bunu hangi anlamda sorduğumuzu karşı taraf nasıl anlıyacak!!!  Şöyle ki, 
  • Siğil bulaşıcı mıdır? kişiden kişiye nasıl geçer?
  • Siğil hangi tedavi yöntemle ya da yöntemlerle geçer?
Aşağıdaki yazımızda her iki soruya da cevap bulmaya çalışacağız.
granuloma-annulare-b4 siğil nasıl geçer?sorusundan önce siğil hakkında kısa bir bilgi eklemek istiyorum.
Siğil, Human  papillion virüsü (hpv) dediğimiz bulaşıcı ve görüntü olarak karnabahara benzeyen ten renginde, kırmızı veya kahverengi tonlarda tek yada çoklu şekilde dağılabilen pütürlü yapıdaki oluşumlardır.
SİĞİL PROBLEMİMDEN 5 GÜN İÇİNDE NASIL KURTULDUĞUMU ÖĞRENMEK İÇİN
Herhangi bir travmaya maruz kalan cildimizde  sürtünme ve kesi sonucu vücudumuzda oluşan çatlak veya açık yaradan hpv virüsünün deri altına yerleşmesi sonucnda orada kendi DNA’ larını çoğaltarak aylar hatta yıllar sonra bile görülebilen bir enfeksiyon dur
Siğil nasıl geçer? siğiller toplu alanlarda ortak kullanımların yaygın olduğu yerlerde (toplu taşım araçları, havuzlar, havlu , terlik vb.) temas halinde geçebilmektedir. Kişisel siğili olan kimselerin bunları karşı tarafa ve vücudunun diğer bölgelerine bulaştırmaması için dikkatli olması gerekmektedir.
Siğiller vücudumuzun her bölgesinde çıkabilmektedirler. El, yüz, ayak, boyun bölgelerinin haricinde genital bölgelerde de yaygın bir şekilde görülebilmektedir. Özellikle 18-30 yaş arası ergenlik döneminde ve yeni evli gençlerde cinsel temaslar sonucu sürtünmeye bağlı olarak oluşan genital siğiller bayanlarda rahim ağzı kanseri dediğimiz kanser oluşumuna, erkeklerde ise deri kanserine  sebebiyet verebilmektedir.Her siğil kanser belirtisi olmayabilir. Genital siğiller ihmal edilmemesi ve uzmanlara danışılması gereken önemli bir rahatsızlıktır.
Siğil nasıl geçer? veya siğillerin yani bu tür rahatsızlıkların geçirilebileceği değişik tedavi yöntemleri bulunmakta mıdır?
Siğil nasıl geçer? Bununla ilgili aşağıda tedavi yöntemlerine bir göz atmak gerekir.
Siğili tedavi etmek için başlıca” lokal uygulamalar” dediğimiz, dokuyu yok eden tedavi seçeneklerinden biri sayılan asitli ilaçlar, laktik asit gibi kombine edilmiş ya da tek olarak kullanılabilen ilaçlar bulunmaktadır..
Bu ilaçlar lokal olarak kullanılarak siğil bölgesindeki bağışıklık sistemini güçlendirerek siğili geçirmeye çalıştırmaktadır. Yaklaşık 3 yada 4 ay kadar uygulanabilir. Bu uygulama ile %30-%40 başarı elde edilebilmektedir.
images (2)El yüz ve ayak bölgesinde oluşan siğillerin tedavisinde ise genellikle hastanın durumuna siğilin cinsine, isteğine göre asitli ilaç tedavisi, lazer tedavisi, elektrokoter, kriyoterapi  ve bitkisel tedavi metotları uygulanabilmektedir.
Genital siğillerin tedavisi son derece önemlidir. Genital bölgedeki siğiller tedavi edilmediği takdirde kişilerde ciddi psikolojik sorunlara ve daha da önemlisi ihmal edilirse rahim ağzı kanserine neden olabilir. Genital bölgede oluşan siğiller ise daha çok elektrokoter yada kriyoterapi metotlarıyla tedavi edilebilmektedir. Elektrokoter uygulaması lokal anestezi ile yapılacağından iz bırakabilir.
Bu yöntem fazla tercih edilmemektedir. Daha çok kriyoterapi tedavi yöntemi tercih edilmektedir. Bu yöntem ise siğil bölgesi -196 derecede dondurularak hücrenin parçalanmasıyla yok olmasını sağlayan bir yöntemdir. Sakıncası ise bölgesel olarak sağlam olan doku hücrelerine zarar verebilmesidir. İlk seansta geçmeyebilir. Birkaç seans uygulanabilir.
Yukarıda açıklamaya çalıştığımız siğil nasıl geçer? Sorusunu mümkün olduğunca her yönüyle açıklamaya çalıştık. Siz siz olun siğilinizi hiçbir şekilde ihmal etmeyin…
Şimdiden geçmiş olsun.
SİZİNDE SİĞİL YADA SİĞİLLERİNİZ VARSA UYGULADIĞIM DOĞAL ÜRÜNLE 5 GÜNDE SİĞİLLERİNİZİ GEÇİREBİLİRSİNİZ. NASILMI GEÇİRDİM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder