27 Ekim 2015 Salı

BEN VE ET BENİ

BEN VE ET BENİ

iuuq_NV_00xxx_SL_uvsljzfhb_AP_fuftj_SL_dpn_SL_us0Sftpvsdft0312308050275_2NU_7_SK_15183123236322_SK_2_SL_kqhBen diğer bir adı et beni, cildin defarmasyonu sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Et benleri cilt renginde ya da kahverengi tonlarda çıkıntılı kökü olmayan ve bir nevi cilt çıkıntısı diye de adlandırılan bir oluşumdur. Et benlerinin şekilleri siğillerinkine benzemez. Siğiller karnabahar gibi pütürlü görünüme sahipken, Et benleri düzgün yüzeyli nohut görünümlüdürler.

           SİĞİL PROBLEMİMDEN 5 GÜN İÇİNDE NASIL KURTULDUM? ÖĞRENMEK İÇ                    <<< TIKLAYIN >>>
Et benleri vücudumuzun değişik yerlerinde oluşabilir. Genellikle El ve yüz bölgesinde, vücudumuzun hareketli alanları olan kol altı ya da boyun kısımlarında görülebilir.
Et benini siğille karıştırmamak lazım. Siğiller hpv virüsünün özelliklerini gösterirken benlerde bu tür belirtilere rastlanılmamaktadır. Siğillerin bulaşıcı özelliği olmasına karşın benler dağılabilir ama bulaşıcı değildirler.
El ve yüz bölgesinde görülen benler bazı insanların psikolojisini bozar. Bulunduğu bölgede hoş durmayan görünümlere sebebiyet verir. Genel olarak benler orya yaş ve üstü insanlarımızda daha fazla görülmektedir. Gençler de ise bu oran daha düşük olmasına rağmen bu benleri sıkıntı etmekte ve tedavi yöntemlerini daha fazla araştırmaktadırlar.
Ben çeşitleri nelerdir?

1. Konjenital Benler : Konjenital benler hemen doğum esnasında veya doğum sonrası ilk birkaç haftada meydana gelirler. Büyüklükleri farklılık arz eder. Konjenital benlerin büyüklüğü ve bulunduğu bölgenin koşullarına bağlı olarak yıllar sonrada melanom kanser riski de bulunacağından en kısa sürede plastik cerrahi yöntemi ile çıkarılıp alınmaları hayati anlamda gereklidir.
2. Displastik (Clark Nevüs) Benler : Displastik benler genellikle sonradan oluşurlar. Bilhassa ergenlik döneminde çoğaldıkları görülür. Sürtünme yada kesi sonucu vücudumuza giren virüslerin neticesinde ortaya çıkan benler birden fazla olabilmektedir.
3. Olağan Edinsel Benler : Küçük yaştan erişkin çağa kadar herhangi bir yaşta oluşur, belli bir gelişim süreci izledikten sonra dururlar. Olağan edinsel benlerin bazılarının yaşlılık çağında kaybolduğu görülür.

                                   




Bunlardan kurtulmak için tedavi yöntemleri

• Cerrahi yöntem; Ameliyatla alınan benlerde iz kalabilir ve çirkin bir görünüm olabilir
• Katerizasyon yöntemi; Ben in bulunduğu bölge yakılarak yapılan işlemdir. ameliyattakine oranla daha az iz kalabilmektedir.
• Krioterapi yöntemi; Bu yöntemde dondurma yöntemidir. -190 dereceye kadar soğutulan ben bölgesi sağlam dokulara da zarar verebileceğinden çukurluk oluşabilir.
• Lazer yöntemi; Bu yöntem et benlerinde uygulanmamaktadır.
• Radyo frekans yöntemi; Radyo frekans dalgalarının ısıya dönüşmesi şeklinde bir enerji yöntemidir. Bir nevi buharlaşma metotu dur.
• Doğal çözüm yöntemleri; Çeşitli doğal yöntemler uygulanmaktadır.
Et benlerinin oluş biçimleri farklılıklar gösterebilir. İç organlarımızda oluşan rahatsızlıklar neticesinde (hormon bozukluğu ya da bağırsak polipleri gibi) et beninde oluşabilecek herhangi bir farklılık cilt kanseri belirtisi olabilir.
Et benlerimiz kaşınmak, kıyafetlerimizi çıkarırken veya giyerken, saçlarımızın ve kullandığımız aksesuarların ben’imize takılması esnasında canımızı çok fazla acıtabilir. Hatta tahriş olduğu için yanma ve kanamaya neden olabilir. Seneler içinde artabilen et benleri, kilo alınması ile de artış gösterebilir. Gebelikteki hormonlar, doğum kontrol hapları gibi farklı sebepler de artmalarına neden olabilmektedir.
NEDENİ NE OLURSA OLSUN, GEÇMİŞ OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder