31 Ekim 2015 Cumartesi

SİĞİL ÇEŞİTLERİ

Siğil çeşitleri
Siğil çeşitleri, siğilin bulunduğu yerin cinsine, tipine, büyüklüğüne vb. gibi etkenlere bağlı olarak belirlenir. Siğilinizin hangi siğil çeşidine girdiğini mi öğrenmek istiyorsunuz?
Bu yazımızda siz, siğil çeşitleri ile ilgili merak ettiğiniz konuları bulacaksınız.
iuuq_NV_00xxx_SL_uvsljzfhb_AP_fuftj_SL_dpn_SL_us0Sftpvsdft0312308050275_2NU_7_SK_15183123236322_SK_2_SL_kqh
Siğil viral bir enfeksiyondur. Deri tabakasının maruz kaldığı travmaya, sürtünme ve tahriş durumlarına göre cildimizin çatlayan aşınan yerlerinden vücudumuza yerleşen HPV virüslerinin kendi DNA larını çoğaltarak oluşturdukları bir virüs çeşididir. Bunlar bulaşıcı olduğundan temas yada ortak kullanılan eşyalardan kendimize, partnerimize yada 3. kişilere de bulaşabilmektedir.
Bulundukları bölgeye büyüklüğüne cinsine görünümüne ve çokluğuna göre sınıflandırılarak gerekli tedavi yöntemleri uygulanıp siğillerin yok edilmesi amaçlanmaktadır.
Siğil çeşitleri nelerdir?
Siğil çeşitlerini 4 ana başlık altında toplayabiliriz.
  1.  Genel siğiller (Yaygın siğiller): Genellikle parmaklarda , parmak aralarında el üstünde ve avuç içinde çıkabilen pütürlü küçük çapta tek veya yayılmış bir vaziyette ten renginde yada küçük siyah noktalar halinde görülebilir. Hpv virüsü bulaşıcı olduğundan tırnak bölgesi ve çatlaklardan daha çabuk yayılabilmektedir. Siğil çeşitleri içerisinde en yaygın olan siğil çeşididir. Çocuklarda çok sık rastlanmaktadır.
  2.  Ayak tabanı siğilleri: Ayak tabanında görülen bu siğiller deri içine gömülü olmakla beraber ağrı yapan siğillerdir. Tek yada çoklu şekilde görülebilmektedir.
  3.  Düz siğiller: Genellikle küçük yumuşak ve üzerleri pürüzsüz olan düz görünümlü siğillerdir. Bu siğiller genelde çoklu şekilde sırt, göğüs çevresinde koltuk altı, yüz ve boyun kısmında, saçlarda görülür. Düz olmalarından dolayı gözden kaçabilen ve çoğaldıkça fark edilebilen siğillerdir.
  4.  Etek ( Genital ) siğiller: Bu siğiller genellikle ergenlik çağlarında ve gençlerde evli çiftlerde 17 - 28 yaş aralığında yoğun bir şekilde görülebilmektedir. Sürtünme ve kontrolsüz, korunmasız bir şekilde ilişkiden karşı tarafa da geçebilen ve bayanlarda özellikle dikkat edilmediği taktirde rahim ağzı kanserine kadar gidebilen tehlikeli ve yaygın siğil çeşididir.1930435_com_genital_wa
Yukarıda ki siğil çeşitlerinden özellikle etek siğillerinin dikkate alınmasında fayda vardır. Eğer böyle bir siğil mevcut ise mutlaka uzman hekime görünmek gerekir. Uzmanımızın değerlendirmesi sonucunda farklı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.
Genel olarak siğil çeşitlerine uygulanabilecek tedavi yöntemleri şunlardır.
Siğil tedavisinde kullanılan yöntemler
Lokal olarak uygulanan yöntemler şunlardır.
  • Cerrahi yöntem; Ameliyatla alınan siğillerde iz kalabilir ve çirkin bir görünüm oluşabilir.
  • Koterizasyon yöntemi; Siğil’ in bulunduğu yerin yakılarak yapılan işlemidir. Ameliyattakine oranla daha az iz kalabilmektedir.
  • Kriyoterapi yöntemi; Bu yöntemde dondurma yöntemidir. -190 dereceye kadar soğutulan siğil bölgesindeki amaç dokuları öldürmektir. Ancak sağlam dokulara da zarar verebileceğinden çukurluk ve iz oluşabilir.
  • Lazer yöntemi; Bu yöntem genelde küçük ve az sayıda ki siğillerde uygulanmamaktadır.
  • Radyo frekans yöntemi; Radyo frekans dalgalarının ısıya dönüşmesi şeklinde bir enerji yöntemidir. Bir nevi buharlaşma metodu dur. Pek kullanılmaz.
  • Doğal çözüm yöntemleri; Çeşitli doğal tedavi yöntemlerİ uygulanmaktadır.
Siğilimizin çeşidi ne olursa olsun bölgesel olarak ağrı verici hoş görünmeyen ve psikolojik olarak ta bizleri etkileyen fakat çözüm bulunabilecek siğiller olduğunu unutmamak lazım.
YETER Kİ SİĞİLİMİZİ ÖNEMSEYELİM.

28 Ekim 2015 Çarşamba

GENİTAL SİĞİL

GENİTAL SİĞİL NEDİR?
SİĞİLLER SİZİ KORKUTMASIN. YETER' Kİ GEÇ KALMAYIN.
Genital siğil nedir?  Diye herkes farklı bir tanım üretmekte olsada tıbben kabül görmüş bir tanımı şöyledir. Genital bölgede görülen ve Human papilloma virüs' e (HPV) bağlı olarak ortaya çıkan cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur. Daha çok 15-49 yaş arasındaki kişilerin %1-2’sinde görülmektedir. İnsan papilloma virüsünün 100’den fazla tipi vardır ve bunların yaklaşık yarısı bir genital siğile neden olabilmektedir.Hastalığın kuluçka dönemi (hastalığın ortaya çıkışına kadar geçen süre) aylar veya yıllar olabilmektedir.
GENİTAL SİĞİLİN BELİRTİLERİ NELERDİR?
1930435_com_genital_wa
  • Sıcak ve nemli bölgeler olması nedeniyle, makat çevresinde ve kadınlarda genital bölgede küçük dudaklarda daha sık görülen, küçük, deri renginde, kırmızı veya kahverengi bir kabarıklık olarak başlar.
  • Fazla nemli bir bölgedeyse beyazımsı da görünebilir. Giderek büyür ve üzeri karnabahar gibi bir görünüm alır.
GENİTAL SİĞİL NASIL BULAŞIR?
  • Cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır ancak, bulaşma hemen hemen daima deri temasıyla olduğu için, tam bir cinsel ilişki olmadan da bulaşabilir.
  • Genital bölge veya makat çevresinde ekzema, uzun süreli vajinal akıntı gibi durumlar varsa hastalık daha kolay bulaşmaktadır.



NASIL TEDAVİ EDİLİR?
  • Hastalık için hastanın evde kendisinin uygulayacağı veya doktorun klinikte uygulayacağı tedavi seçenekleri mevcuttur.
  • Bu tedavilerin hepsinde haftalar veya aylar süren tekrarlayan uygulamalar gereklidir. Tedavi seçimi siğillerin yeri, sayısı, büyüklüğü vb özelliklere bağlı olacaktır.
TEKRARLAR MI?
  • Tam tedavi sonrasında bile genital siğillerin tekrarlama olasılığı vardır.
TEDAVİ SONRASI TAKİP GEREKLİ MİDİR?
  • Kadınlarda rahim ağzı kanseri riski nedeniyle mutlaka belirli aralıklarla yayma
(smear) yapılmalıdır.
GENİTAL SİĞİL OLURSAM RİSKLERİ NELERDİR?
  • Genital siğile neden olan virüs rahim ağzı kanserine de neden olabilmektedir. Ancak genital bölgede siğile neden olanlar genellikle düşük risk grubunda olan virüs tipleridir.
  • Bağışıklık sisteminde sorun olan kişilerde yaralar daha şiddetli seyredebilir ve tedavi ye daha zor yanıt verebilir, bu kişilerde tekrarlama riski daha yüksektir.
KENDİNİZİ VE CİNSEL EŞİNİZİ KORUYUN
  • Genital siğiliniz varsa bu durumu en kısa sürede cinsel eşinize bildirin ve doktora gidip değerlendirilmesini sağlayın .
  • Eğer cinsel eşiniz genital siğil için bir tedavi alıyorsa mutlaka siz de bir doktora görünün.
  • Sizde veya cinsel eşinizde bulgular varken cinsel ilişkiye girmekten kaçının.
  • Eğer genital siğiliniz varsa diğer cinsel yolla bulaşan diğer hastalıklar açısından da test edilmelisiniz. Cinsel eşinize de bu durumu belirtiniz.
GENİTAL SİĞİLDEN NASIL KORUNURUM?
  • Genital siğilden korunmanın en güvenilir yolu cinsel ilişkiden kaçınmak ya da infekte olmadığı bilinen bir cinsel eşle, tek eşli bir ilişki yaşamaktır.
  • Lateks kondomların doğru ve sürekli kullanılışı genital siğil riskini azaltabilir. Fakat  kondom  ile kaplanmayan alanlarda genital siğil görülebilir.
  • Cinsel ilişki sonrası cinsel bölgeyi yıkama, idrar çıkarmak, antiseptikle temizlemek cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunma sağlamaz.
SİĞİLLERİMDEN 5 GÜN İÇİNDE NASIL KURTULDUM  <<< TIKLAYIN >>>
KAYNAK: http://www.turkdermatoloji.org.tr/files/file/GENITAL_SIGIL.pdf

SİĞİL DONDURMA (KRİYOTERAPİ)

SİĞİL DONDURMA ( KRİYOTERAPİ )

Siğil dondurma (Kriyoterapi) nedir? diye araştırma yapmaya başladıysanız eğer sizin yada yakınlarınızdan birinin siğillerle ilgili bir problemi olduğu anlaşılıyor demektir.




Şunu bilmenizi  isterim ki siğil yada siğilleri ciddiye aldığınız sürece korkulacak, endişeye kapılacak bir durum  yok demektir. (Kriyoterapi) Siğil dondurma siğil tedavi yöntemlerinden sadece biridir.
Siğil bilindiği üzere çok yaygın ve bulaşıcı bir özelliğe sahip hpv virüsüdür. Vucudumuzun değişik bölgelerinde karşımıza çıkabilen bu siğillerin tedavi yöntemlerinden birinin uygulanabilmesi için siğilin özelliklerinin bilinmesi gerekmektedir.Siğil tedavisi siğilin cinsine, büyüklüğüne, çokluğuna, bulunduğu bölgeye ve kişinin seçeceği tedavi yöntemine bağlıdır, bu yöntemler hakkında kısaca bilgilenmekte fayda vardır.
Siğil tedavisinde kullanılan yöntemler
Cerrahi yöntem;  Ameliyatla alınan siğillerde iz kalabilir ve çirkin bir görünüm oluşabilir.
Koterizasyon yöntemi; Siğil’ in bulunduğu bölge yakılarak yapılan işlemdir. Ameliyattakine oranla daha az iz kalabilmektedir.
Siğil dondurma (Krioterapi) yöntemi; Bu yöntemde dondurma yöntemidir. -190 dereceye kadar soğutulan siğil bölgesindeki amaç dokuları öldürmektir. Ancak  sağlam dokulara da zarar verebileceğinden çukurluk ve iz  oluşabilir.
Lazer yöntemi; Bu yöntem genelde küçük ve az sayıda ki siğillerde uygulanmamaktadır.
Radyo frekans yöntemi; Radyo frekans dalgalarının ısıya dönüşmesi şeklinde bir enerji yöntemidir. Bir nevi buharlaşma metotu dur. Pek kullanılmaz.
Doğal çözüm yöntemleri; Çeşitli doğal tedavi yöntemlerİ uygulanmaktadır.
DOĞAL YÖNTEMLE SİĞİL PROBLEMLERİMDEN 5 GÜN İÇİNDE NASIL KURTULDUM .BU MUHTEŞEM ÜRÜN İÇİN HİKAYEMİ OKUMAK İSTERSENİZ

Kriyoterapi tedavi şekli ile ilgili şunları söyleyebiliriz.

kriyoterapi_dondurma_siil (2)Siğil dondurma  işleminde kullanılacak gaz prop içinden geçirilir ve ucunun çok fazla derecede soğumasına sebep olur.Soğutmada kullanılan gaz basınç ile probun içine itildiğinde gaz hızlı bir şekilde genişler ve etraftan sıcaklığı çekerken probun ucu soğur. Soğumanın etkisiyle hücre içindeki ve dışındaki saf su, buz kristalleri haline dönüştürülerek hücrenin ölümü meydana gelir.
cryotherapy CİHAZIAmaç sıvı nitrojen gazı yada karbondioksid’i siğil bölgesine uyguluyarak oradaki doku, hücre ve lezyonları yok etmektir. Yalnız bu işlem yapılırken sıvı nitrojen gazının -190 derecede uygulandığını ve bölgesel olarak sağlıklı dokularında öldüğü unutulmamalıdır.
Ayrıca işlem sırasında ve sonrasında günlerce süren ağrı ve acı verdiği, şişlik ve su topladığı, tek seansta %70-%85 arasında başarılı olduğu bilinmektedir.
NE KADAR SÜREDE TEDAVİ SONUÇLANIR.
Ayak bölgesindeki siğiller için  siğil dondurma uygulaması  siğilin büyüklüğüne bağlı olarak 5 yada 6 seans uygulanabilmekte iken el bölgesinde 2. Hatta 3. Seanslarada  ihtiyaç duyuabilmektedir. Siğiller belli bir dönem sonunda  %30 un üzerinde tekrar nüksedebileceğinden dolayı siğil dondurma  yöntemi genellikle tercih edilmemektedir.
Kişi tercihine göre  istense de 4 yaş altı çocuklara ve genital bölgede bulunan siğiller için uzman doktorlar siğil dondurma tedavi yöntemini ağrılı ve sancılı hatta şişlikte görülebildiği için önermemektedir.
Siğil genital bölgede bulunuyorsa ilk tercih edilmesi gereken yol uzmanlarımıza göre siğil dondurma yöntemi değil koterizasyon yöntemi tedavisidir.
Bu yöntemin diğer bir bilinen adıda yakma yöntemidir. Siğil dondurma tedavi yöntemine nazaran uygulaması uzman bir doktor tarafından yapıldığı sürece koterizasyon yöntemi daha çok tercih edilmektedir.
Sonuç olarak yukarda bahsetmiş olduğumuz tedavi seçeneklerinden birisi tercih edilerek siğil ya da siğillerimizden bir şekilde kurtuluyoruz. Önemli olan bu virüsten kurtulurken en az şekilde acı ve ızdırap veren tedavi yöntemi ile bu süreci atlatabilmektir. 
SORUNLU SİĞİLLERİMDEN ÇOK KISA BİR SÜREDE DOĞAL YÖNTEMLE KURTULMUŞTUM. NASIL MI?    <<< TIKLAYIN >>>

27 Ekim 2015 Salı

BEN VE ET BENİ

BEN VE ET BENİ

iuuq_NV_00xxx_SL_uvsljzfhb_AP_fuftj_SL_dpn_SL_us0Sftpvsdft0312308050275_2NU_7_SK_15183123236322_SK_2_SL_kqhBen diğer bir adı et beni, cildin defarmasyonu sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Et benleri cilt renginde ya da kahverengi tonlarda çıkıntılı kökü olmayan ve bir nevi cilt çıkıntısı diye de adlandırılan bir oluşumdur. Et benlerinin şekilleri siğillerinkine benzemez. Siğiller karnabahar gibi pütürlü görünüme sahipken, Et benleri düzgün yüzeyli nohut görünümlüdürler.

           SİĞİL PROBLEMİMDEN 5 GÜN İÇİNDE NASIL KURTULDUM? ÖĞRENMEK İÇ                    <<< TIKLAYIN >>>
Et benleri vücudumuzun değişik yerlerinde oluşabilir. Genellikle El ve yüz bölgesinde, vücudumuzun hareketli alanları olan kol altı ya da boyun kısımlarında görülebilir.
Et benini siğille karıştırmamak lazım. Siğiller hpv virüsünün özelliklerini gösterirken benlerde bu tür belirtilere rastlanılmamaktadır. Siğillerin bulaşıcı özelliği olmasına karşın benler dağılabilir ama bulaşıcı değildirler.
El ve yüz bölgesinde görülen benler bazı insanların psikolojisini bozar. Bulunduğu bölgede hoş durmayan görünümlere sebebiyet verir. Genel olarak benler orya yaş ve üstü insanlarımızda daha fazla görülmektedir. Gençler de ise bu oran daha düşük olmasına rağmen bu benleri sıkıntı etmekte ve tedavi yöntemlerini daha fazla araştırmaktadırlar.
Ben çeşitleri nelerdir?

1. Konjenital Benler : Konjenital benler hemen doğum esnasında veya doğum sonrası ilk birkaç haftada meydana gelirler. Büyüklükleri farklılık arz eder. Konjenital benlerin büyüklüğü ve bulunduğu bölgenin koşullarına bağlı olarak yıllar sonrada melanom kanser riski de bulunacağından en kısa sürede plastik cerrahi yöntemi ile çıkarılıp alınmaları hayati anlamda gereklidir.
2. Displastik (Clark Nevüs) Benler : Displastik benler genellikle sonradan oluşurlar. Bilhassa ergenlik döneminde çoğaldıkları görülür. Sürtünme yada kesi sonucu vücudumuza giren virüslerin neticesinde ortaya çıkan benler birden fazla olabilmektedir.
3. Olağan Edinsel Benler : Küçük yaştan erişkin çağa kadar herhangi bir yaşta oluşur, belli bir gelişim süreci izledikten sonra dururlar. Olağan edinsel benlerin bazılarının yaşlılık çağında kaybolduğu görülür.

                                   




Bunlardan kurtulmak için tedavi yöntemleri

• Cerrahi yöntem; Ameliyatla alınan benlerde iz kalabilir ve çirkin bir görünüm olabilir
• Katerizasyon yöntemi; Ben in bulunduğu bölge yakılarak yapılan işlemdir. ameliyattakine oranla daha az iz kalabilmektedir.
• Krioterapi yöntemi; Bu yöntemde dondurma yöntemidir. -190 dereceye kadar soğutulan ben bölgesi sağlam dokulara da zarar verebileceğinden çukurluk oluşabilir.
• Lazer yöntemi; Bu yöntem et benlerinde uygulanmamaktadır.
• Radyo frekans yöntemi; Radyo frekans dalgalarının ısıya dönüşmesi şeklinde bir enerji yöntemidir. Bir nevi buharlaşma metotu dur.
• Doğal çözüm yöntemleri; Çeşitli doğal yöntemler uygulanmaktadır.
Et benlerinin oluş biçimleri farklılıklar gösterebilir. İç organlarımızda oluşan rahatsızlıklar neticesinde (hormon bozukluğu ya da bağırsak polipleri gibi) et beninde oluşabilecek herhangi bir farklılık cilt kanseri belirtisi olabilir.
Et benlerimiz kaşınmak, kıyafetlerimizi çıkarırken veya giyerken, saçlarımızın ve kullandığımız aksesuarların ben’imize takılması esnasında canımızı çok fazla acıtabilir. Hatta tahriş olduğu için yanma ve kanamaya neden olabilir. Seneler içinde artabilen et benleri, kilo alınması ile de artış gösterebilir. Gebelikteki hormonlar, doğum kontrol hapları gibi farklı sebepler de artmalarına neden olabilmektedir.
NEDENİ NE OLURSA OLSUN, GEÇMİŞ OLSUN...

SİĞİL NASIL GEÇER?

Siğil nasıl geçer?

Siğil nasıl geçer ? Dediğimiz zaman güzel Türkçemizde bunu hangi anlamda sorduğumuzu karşı taraf nasıl anlıyacak!!!  Şöyle ki, 
  • Siğil bulaşıcı mıdır? kişiden kişiye nasıl geçer?
  • Siğil hangi tedavi yöntemle ya da yöntemlerle geçer?
Aşağıdaki yazımızda her iki soruya da cevap bulmaya çalışacağız.
granuloma-annulare-b4 siğil nasıl geçer?sorusundan önce siğil hakkında kısa bir bilgi eklemek istiyorum.
Siğil, Human  papillion virüsü (hpv) dediğimiz bulaşıcı ve görüntü olarak karnabahara benzeyen ten renginde, kırmızı veya kahverengi tonlarda tek yada çoklu şekilde dağılabilen pütürlü yapıdaki oluşumlardır.
SİĞİL PROBLEMİMDEN 5 GÜN İÇİNDE NASIL KURTULDUĞUMU ÖĞRENMEK İÇİN
Herhangi bir travmaya maruz kalan cildimizde  sürtünme ve kesi sonucu vücudumuzda oluşan çatlak veya açık yaradan hpv virüsünün deri altına yerleşmesi sonucnda orada kendi DNA’ larını çoğaltarak aylar hatta yıllar sonra bile görülebilen bir enfeksiyon dur
Siğil nasıl geçer? siğiller toplu alanlarda ortak kullanımların yaygın olduğu yerlerde (toplu taşım araçları, havuzlar, havlu , terlik vb.) temas halinde geçebilmektedir. Kişisel siğili olan kimselerin bunları karşı tarafa ve vücudunun diğer bölgelerine bulaştırmaması için dikkatli olması gerekmektedir.
Siğiller vücudumuzun her bölgesinde çıkabilmektedirler. El, yüz, ayak, boyun bölgelerinin haricinde genital bölgelerde de yaygın bir şekilde görülebilmektedir. Özellikle 18-30 yaş arası ergenlik döneminde ve yeni evli gençlerde cinsel temaslar sonucu sürtünmeye bağlı olarak oluşan genital siğiller bayanlarda rahim ağzı kanseri dediğimiz kanser oluşumuna, erkeklerde ise deri kanserine  sebebiyet verebilmektedir.Her siğil kanser belirtisi olmayabilir. Genital siğiller ihmal edilmemesi ve uzmanlara danışılması gereken önemli bir rahatsızlıktır.
Siğil nasıl geçer? veya siğillerin yani bu tür rahatsızlıkların geçirilebileceği değişik tedavi yöntemleri bulunmakta mıdır?
Siğil nasıl geçer? Bununla ilgili aşağıda tedavi yöntemlerine bir göz atmak gerekir.
Siğili tedavi etmek için başlıca” lokal uygulamalar” dediğimiz, dokuyu yok eden tedavi seçeneklerinden biri sayılan asitli ilaçlar, laktik asit gibi kombine edilmiş ya da tek olarak kullanılabilen ilaçlar bulunmaktadır..
Bu ilaçlar lokal olarak kullanılarak siğil bölgesindeki bağışıklık sistemini güçlendirerek siğili geçirmeye çalıştırmaktadır. Yaklaşık 3 yada 4 ay kadar uygulanabilir. Bu uygulama ile %30-%40 başarı elde edilebilmektedir.
images (2)El yüz ve ayak bölgesinde oluşan siğillerin tedavisinde ise genellikle hastanın durumuna siğilin cinsine, isteğine göre asitli ilaç tedavisi, lazer tedavisi, elektrokoter, kriyoterapi  ve bitkisel tedavi metotları uygulanabilmektedir.
Genital siğillerin tedavisi son derece önemlidir. Genital bölgedeki siğiller tedavi edilmediği takdirde kişilerde ciddi psikolojik sorunlara ve daha da önemlisi ihmal edilirse rahim ağzı kanserine neden olabilir. Genital bölgede oluşan siğiller ise daha çok elektrokoter yada kriyoterapi metotlarıyla tedavi edilebilmektedir. Elektrokoter uygulaması lokal anestezi ile yapılacağından iz bırakabilir.
Bu yöntem fazla tercih edilmemektedir. Daha çok kriyoterapi tedavi yöntemi tercih edilmektedir. Bu yöntem ise siğil bölgesi -196 derecede dondurularak hücrenin parçalanmasıyla yok olmasını sağlayan bir yöntemdir. Sakıncası ise bölgesel olarak sağlam olan doku hücrelerine zarar verebilmesidir. İlk seansta geçmeyebilir. Birkaç seans uygulanabilir.
Yukarıda açıklamaya çalıştığımız siğil nasıl geçer? Sorusunu mümkün olduğunca her yönüyle açıklamaya çalıştık. Siz siz olun siğilinizi hiçbir şekilde ihmal etmeyin…
Şimdiden geçmiş olsun.
SİZİNDE SİĞİL YADA SİĞİLLERİNİZ VARSA UYGULADIĞIM DOĞAL ÜRÜNLE 5 GÜNDE SİĞİLLERİNİZİ GEÇİREBİLİRSİNİZ. NASILMI GEÇİRDİM.

26 Ekim 2015 Pazartesi

SİĞİL NEDEN ÇIKAR



SİĞİL NEDEN ÇIKAR? DİYE MERAK MI EDİYORSUNUZ? O HALDE YAZIMIZ SİZİ AYDINLATABİLİR.
Siğil neden çıkar? Bu soruyu aslında herkes merak eder. Nedenlerinin en başında vucudumuzun belli zamanlarda  travmaya maruz kalmasıdır. Bunun neticesinde travmaya maruz kalan bölgelerde deri sürtünmesinin sonucu olarak deri bariyerinin yırtılması sebebiyle virüsün girebileceği bir oluşum baş göstermektedir. Bu virüs deri içerisinde çoğalarak belirli büyüklüklerde siğil yada siğillerin oluşmasına sebep olur.
Siğil, tıp dilinde Human Papilloma virüs (HPV) olarak bilinen bir virüse ait infeksiyondur.
Vucudumuzun bağışıklık sistem yeterince güçlü ise bu virüsü yeneceğinden siğil oluşumu gözlenmeyebilir .Ancak bağışıklık sistemimiz zayıf ise virüs mukazada deri altında kendi DNA sını çoğaltarak siğili yada siğilleri oluşturabilir.
BENİ RAHATSIZ EDEN SİĞİLLERDEN 5 GÜN İÇİNDE NASIL KURTULDUM ÖĞRENMEK İÇİN  <<<  TIKLAYIN >>>
verruga-1ploskie-borodavki-na-lice-lechenie
İnsan popilloma virüsü (hpv) derimizin travma sonucu aşınmasından sürtünmesinden kaynaklı yada kesi sebebiyle cilt bütünlüğünün bozulması   (açık yara) sonucu mukozaya yerleşen bu virüs çeşididir. farklı şekillerde ortaya çıkabilmektedir.elde ayakta yüzde çıkan virüsler ile genital bölgede çıkan virüsler farklılık gösterebilir.fakat aynı kökenden oluşmaktadırlar.
Sanırm siğil neden çıkar? sorusuna biraz cevap bulabilmiş sinizdir.
Yüzdeki siğillerin ya da ellerdeki siğil kümelerinin görünümü çirkindir. Siğil virüsü (hpv) bulaşıcıdır; bir kişiden ötekine ya da bedenin bir bölümünden farklı bir bölümüne geçebilir. Ya doğrudan doğruya deri temasıyla ya da dolaylı yoldan, ortak kullanılan bir eşya, mesela havludan,terlikten,havuzdan, el ele tutuşmaktan bulaşabilir.
Çocuklarda siğillerin görülme oranı oldukça yüksektir.Oyun esnasında daha çok yaralanmaya maruz kaldıkları ve bu yaralar yeterince önemsenmediğinden aylar sonra kapmış oldukları bu virüslerin sonucu olarak siğillerin çıkması muhtemeldir.Ancak çocuktaki siğil giderek çoğalan, acı veren veya Flat-warts-4çocuğu rahat sız eden bir siğilse, mutlaka bir cilt uzmanı tarafından tedavi edilmelidir.Gençlerde ise genital bölgelerde siğil daha çok görülmektedir.Bunun nedeni ergenlik çağındaki gençlerin yada yeni evlilerin cinsel temas nedeniyle veya derilerinde sürtünmeye bağlı olarak tahriş nedeniyle oluşmuş siğil, temas sonucunda partnerine veya eşine bu bulaşıcı siğili geçirebilmektedir.
Siğil neden çıkar? sorusuna birde bu açıdan bakalım,
İnsanlarımızın bağışıklık sistemleri bazı durumlarda bozulabilmektedir.insanlar geçirmiş olduğu yada devam eden rahatsızlıkları sebebiyle bitkin düşebilirler.Aids, kanser gibi hastalıklarında kullanmış oldukları kortizon ilaçları, kanser ilaçları yada almış oldukları kemoterapi,radyoterapi gibi uygulamalar veya organ nakline bağlı olarak vucut direncinin düşmesi neticesinde vucutlarında oluşabilecek travmalardan bu virüsü kolayca kapabilmektedirler.Siğil neden çıkar?sorunuza yukarıdaki açıklamalarımız sanırım biraz yanıt olabilmiştir.
Bulundukları bölgeye, siğillerin çeşitlerine ,çokluğuna ve tiplerine göre siğillerin tedavi şekilleri değişebilmektedir.
Fakat bu tedavi yöntemleri doğrudan hpv virüsüne yönelik değil siğillerin yok edilmesine yönelik uygulanan yöntemlerdir.

Lokal olarak yapılan tedavi yöntemleri.

• Salisilik asit içeren siğil ilaçları ,Asitli ilaçlar
• Elektrokoter uygulaması (yakma yöntemi)
• Kriyoterapi yöntemi (dondurma)
• Deri bağışıklığını arttıran ve virüsü yok eden ilaçlar
• Lazer uygulaması
• Cerrahi uygulama ( Ameliyat)
• Doğal çözüm yöntemi

Siğilin oluş biçimi,yeri bölgesi büyüklüğü çokluğu vb gibi nedenleri değerlendirmek ve hangi tedavi seçeneğinin uygulanacağına konunun uzmanı olan Deri ve Zührevi hastalıkları ile kadın doğum uzmanları, cildiye uzmanları karar verebilmektedirler.
DOĞAL YÖNTEMLE SİĞİLLERİMDEN ÇOK KISA BİR SÜREDE ACISIZ AĞRISIZ NASIL KURTULDUM.   <<< TIKLAYIN >>>

SİĞİL TEDAVİSİ





SİĞİL TEDAVİSİ
Siğil tedavisi değişik yollarla yapılmaktadır. Öncelikle siğili tanımamız gerekir.
Siğil, tıp dilinde Human Papilloma virüs (HPV) olarak bilinen bir virüse ait enfeksiyondur.
El, Yüz, Kol ve Bacaklarda ,Ayak ve Genital bölgelerde çıkan siğiller farklılıklar gösterebilmektedir.Fakat kökeni aynı virüs (hpv) tür .
Siğiller vücudumuzun her yerinde görülebilen hoş durmayan ve bölgesel olarak çirkin bir görüntüye sebebiyet veren  oluşumlardır.
Bulundukları bölgeye, siğillerin çeşitlerine, çokluğuna ve tiplerine göre siğil tedavi yöntemleri  değişebilmektedir.
DOĞAL YÖNTEMLE 5 GÜNDE SİĞİLLERİMDEN NASIL KURTULDUĞUMU ÖĞRENMEK İÇİN <<< TIKLAYIN>>>
Fakat bu tedavi yöntemleri doğrudan hpv virüsüne yönelik değil siğillerin yok edilmesine yönelik uygulanan yöntemlerdir.
Genelde çocuklarda ve gençlerde görülme oranı yüksektir. El, yüz ve ayak bölgeleri daha çok travmaya yatkın olduğundan 1343377687skin tagsyaralanma ve sürtünmeden kaynaklı deri bariyerinin aşınmasıyla virüslerin o bölgelerden vücudumuza girerek kendi DNA larını çoğaltmaları sonucu siğil oluşumunu gerçekleştirirler. Siğillerin oluşumu haftalar yada aylar sürebilir.
Lokal olarak yapılan siğil tedavi yöntemleri.herpes-simples
• Salisilik asit içeren siğil ilaçları, Asitli ilaçlar
• Elektrokoter uygulaması (yakma yöntemi)
• Kriyoterapi yöntemi (dondurma)
• Deri bağışıklığını arttıran ve virüsü yok eden ilaçlar
• Lazer uygulaması
• Cerrahi uygulama ( Ameliyat )
• Doğal çözüm yöntemi
                    Siğili tedavi etmek için başlıca” lokal uygulamalar” dediğimiz, dokuyu yok eden tedavi seçeneklerinden biri sayılan asitli ilaçlar, laktik asit, kombine edilmiş ya da tek olarak kullanılabilen ilaçlar.
Bu ilaçlar lokal olarak kullanılarak siğil bölgesindeki bağışıklık sistemini güçlendirerek siğili geçirmeye çalıştırmaktadır. Yaklaşık 3 yada 4 ay kadar uygulanabilir. Bu uygulama ile %30-%40 başarı elde edilebilmektedir.
El yüz ve ayak bölgesinde oluşan siğillerin siğil  tedavisinde genellikle hastanın durumuna isteğine göre asitli ilaç tedavisi, lazer tedavisi ve bitkisel ve doğal tedavi metotları uygulanabilmektedir.
Genital siğillerin siğil tedavisi son derece önemlidir. Genital bölgedeki siğiller tedavi edilmediği takdirde kişilerde ciddi psikolojik sorunlara ve dahada önemlisi ihmal edilirse rahim ağzı kanseri ve kanser türlerine neden olabilir.siğil el
Genital bölgede oluşan siğiller ise daha çok elektrokoter yada kriyoterapi metotlarıyla tedavi edilebilmektedir. Siğil tedavi yöntemlerinden biri olan elektrokoter uygulaması lokal anestezi ile yapılacağından yakıldığı için iz bırakabilir.
Bu yöntem fazla tercih edilmemektedir. Daha çok kriyoterapi siğil tedavi yöntemi tercih edilmektedir. Bu yöntemde ise siğil bölgesi -196 derecede dondurularak hücrenin parçalanmasıyla yok olması sağlanan bir yöntemdir. İlk seansta geçmeyebilir. Birkaç seans uygulanabilir.
Siğil Türleri
Yaygın Siğiller : Genital bölgede, ellerde ve avuç içinde, parmaklarda, parmak aralarında tırnak çevresinde görülen bu tip siğiller çok yaygındır. Bulaşıcı ve ağrılıdır.
Ayak Tabanı Siğilleri : Diğer siğillerden farklı olarak deri içine gömülü görünümdedirler ve ayak mantarı yada nasır ile karıştırılmamalıdır.
Düz Siğiller :Genellikle yüz bölgesi ve boyun kısımlarında bulunur. Küçük, yumuşak ve yüzeyleri düz siğillerdir.
İpliksi Siğil : Göz kapaklar, göz ve dudaklara yakın bölgelerde bulunabilmektedir.
Siğillerin büyüklüğü bölgesi ve çokluğuna göre daha ileri bir siğil tedavi yöntemi olan cerrahi yöntem seçilebilir. Lokal olarak bölge uyuşturularak siğil yada siğiller bu yöntemle temizlenir.
Siğilin oluş biçimi, yeri, bölgesi,  büyüklüğü, çokluğu vb gibi nedenleri değerlendirmek ve hangi siğil tedavi yönteminin seçileceğine, uygulanacağına konunun uzmanı olan Deri ve Zührevi hastalıkları ile Kadın doğum uzmanları ve Cildiyeciler karar verebilmektedirler.
GEÇMİŞ OLSUN...
^^MUCİZE^^  ÜRÜN İLE SİĞİLLERİMDEN ACISIZ AĞRISIZ NASIL KURTULDUM